Stambyte

Dags för ett stambyte? Även om det idag finns fina alternativ för att förlänga livslängden på stammarna så kommer det en dag då man som fastighetsägare, BRF eller villaägare måste ta kostnaden för ett stambyte. 

Idag ser man att exempelvis en relining - där man går in med hjälp av epoxiplast i de befintliga stammarna och reparerar dessa inifrån - är en populär metod som många förväxlar med ett renodlat alternativ till ett stambyte. En relining är ett komplement. Även om den håller i 20-30 år måste man någon gång helt byta ut stammarna mot nya. 

Det är där vi kommer in i bilden. Vi är experter på stambyten och vi ser alltid till att - genom god planering - minimera både tid och kostnader. Vi erbjuder våra tjänster i följande orter och städer: 

  • Stambyte Västerås
  • Stambyte Köping
  • Stambyte Södertälje
  • Stambyte Eskilstuna
  • Stambyte Strängnäs  
  • Stambyte Arboga
  • Stambyte Nykvarn

Oavsett storlek på fastigheten och oavsett hur många det handlar om kan vi garantera ett rakt igenom fackmannamässigt utfört arbete som håller både tidsplan och budget - och där livslängden blir exakt så lång som materialet utlovar. Är ni i behov av ett professionellt stambyte? Kontakta oss genom att fylla i formuläret här på sidan. Vi garanterar snabb återkoppling. Välkommen till Aquadus! 

Kontakta oss

utförande av stambyte i brf


Stambyte - god planering ger effektiva jobb 

Ett stambyte är förknippat med ett dåligt rykte. Det är ingen slump att många som söker en ny bostad direkt frågar mäklaren kring ett kommande stambyte. Om ett sådant planeras - ja, då ligger det definitivt i vågskålen på ett negativt sätt. Är det då lika illa som ryktet säger? 

Sant är att ett stambyte kräver uppoffringar. För att man ska kunna byta ut alla stammar i en fastighet så krävs det att man går in i varje enskild bostad och river ut väggarna i badrummet. Det innebär ett byggkaos - och det innebär att man exempelvis kan tvingas dela toalett och dusch med sina grannar under den tid som ett stambyte sker. 

Det kan emellertid också göra skillnad att välja rätt entreprenör i samband med att ett stambyte ska äga rum. Väljer du oss så garanteras du ett arbete som sker effektivt och där vi - genom en god planering - både kan påskynda jobbet och minimera vår påverkan hos varje enskild boende. 

Vår erfarenhet gör att vi kan arbeta snabbt - utan genvägar - och vårt sätt att arbeta med information, tydlighet och kommunikation gör att vi också skapar en bättre miljö att leva i. Givetvis så ser vi också till att städa efter varje arbetsdag och gör uppoffringen hos de boende mindre genom detta. 

Stambyte - vi är med från start till mål 

Kom även ihåg att det finns ett ljus i tunneln. I samband med att ett stambyte sker så måste badrummet också åtgärdas. Inte sällan så innebär detta en rejäl förbättring och modernisering. Något som vi också kan hjälpa till med. Utöver att vara expert på stambyten så är vi nämligen också experter på badrumsrenoveringar. 

Väljer ni oss för ett stambyte så får ni en partner som är med er hela vägen. Från planering, vidare till arbetet och hela vägen till att återställa alla badrum. Vi är det trygga valet. 

Stambyte - goda referenser 

Ett stambyte handlar om en hög kostnad - och den ska givetvis ses som en investering. Man måste komma ihåg att konsekvenserna av att skjuta på ett stambyte kan bli extremt kostsamma. Vattenskador kostar pengar - och tar dessutom lång tid att korrigera. 

Vi har genom åren utfört mängder av stambyten och kan genom detta också visa upp en rejäl bank av nöjda kunder och referenser. Det är en trygghet för dig som ny kund. Vill du veta mer om oss och vad du kan förvänta dig av ett stambyte utfört i vår regi så sätter vi dig gärna i kontakt med någon av våra tidigare kunder. Din investering ska, helt enkelt, kännas trygg och säker. 

Förebygg ett stambyte genom underhåll 

Ett tips är att man som fastighetsägare, BRF och privatperson försöker förebygga ett stambyte genom att underhålla stammarna på ett bättre sätt. Ser man till ett stambyte så blir ett akut sådant ofta dyrare än vad ett planerat ingrepp är.

De akuta kostnaderna kostar mer än de planerade. Genom att regelbundet inspektera stammarna och genom att med jämna mellanrum genomföra en stamspolning kan man få bort stopp som kan orsaka att rören spricker. 

En rörinspektion innebär att man går in med kameror och ser över skicket på alla stammar grundligt. Minsta problem och minsta lilla brist dokumenteras och genom detta kan man också planera för framtiden. När är det dags att byta stammar? Genom underhållet kan ni planera och bygga en budget för detta. Då det väl är dags för ett stambyte - då är vi redo att hjälpa er. Välkommen till Aquadus! 

 

Lång erfarenhet

Stambyten i fastigheter och i exempelvis en BRF kräver en enorm kunskap. Hur lägger man upp arbetet så att de boende påverkas så lite som möjligt? Vi har lång erfarenhet av att ta oss an större projekt inom stambyten.

Med kunden i centrum

Vårt arbete sker alltid effektivt och på ett sätt som gör att man påverkas i minsta möjliga mån. Vi genomför stambyten i alla typer av fastigheter, byggnader och lokaler och oavsett storlek på uppdraget så garanterar vi ett professionellt arbete. 

Kontakta oss / Begär offert

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!